Kongsvinger-artister

Kongsvinger Artister, her ved Eda-Pelle og The Four Duga

OVERSIKT / IDÈLISTE: Underholdningssjefen har hovedbase i Kongsvinger, en region med rikt kulturliv. Skulle dere velge å ha et arrangement i dette distriktet, kan vi by på kortreist underholdning fra en rekke lokale komikere, trubadurer og artister. Her er en liste over aktuelle Kongsvinger-artister som kan levere  innslag til arrangementet ditt.  Be oss om pris og forslag til hvem som kan passer best for dere, ved å  fylle ut svarskjemaet her, eller ringe oss på 913 915 23.

Kongsvinger-artister, komikere og trubadurer

Øivind Roos
Profesjonell entertainer og produsent som byr på komikerinnslag, musikalske pakkeløsninger, konferansier, trekkspill, humoristiske vandringer på Kongsvinger festning og mye mer. Har egne programmer med fokus på Hans Børli, Evert Taube m.fl. (les mer)

Trond Eng
Rutinert revyartist som kan komme inn med humorinnslag som flere morsomme karakterer. Den mest populære er «Harry fra Skogen». Fra Kongsvinger (les mer).

Lars Thyholdt
Visesanger og revyartist som stiller med gitar og byr på både morsomme sanger og gode historier. Tar også konferansieroppdrag. Bosatt i Kongsvinger (les mer).

Belinda Mellum
Revyartist som byr raust på seg selv. Lang fartstid fra lokale revyer, og synger også fint. Kommer gjerne inn som en «karakter», som for eksempel den lokale «vaskekjerringa». Fra Eidskog (les mer).

Tom Wangerud
Kan komme inn som visesanger med fine sanger krydret med gode tanker om trivsel og arbeidsglede. Kan brukes som konferansier, og tilbyr også foredrag, allsangmiddag, PartyQuiz Show og festmusikk med Tectyl Partyduo eller fullt band.

Lars Ovlien
Historieforteller med stor interesse for Kongsvinger festning og byens historie. Tilbyr både historiske  underholdningsprogrammer og innsiktsfulle vandringer på Kongsvinger Festning og i Øvrebyen.

Sten Bjørge Hansrud
Skolert og profesjonell revyartist, skuespiller og humorist fra Grue.  Kommer inn med et eller flere innslag gjennom middagen.

Nils Oscar Ottesen
Revyartist, komiker og historieforteller fra Sør-Odal. Kommer inn med gode historier fra Odalen og tørrvittig humor i en rolig, avslepen stil.

Anita Ihler
Rappkjeftet revyartist fra Odalen som kommer inn med morsomme sketsjer i revy-stil. Gjerne i tospann med Odalsrevy-kollega Nils Oscar Ottesen.

Øyvind Aafloen Henriksen
Revyartist som kommer inn som ulike litt sprøe karakterer. Stiller gjerne som to-tre ulike figurer gjennom arrangementet.

Henning Myrer
Trubadur og standup-komiker fra Åsnes. Tar også jobber som konferansier, og kombinerer da med musikk og humor.

Glenn Luijbregts
Skolert og profesjonell artist som synger og lager show i tospann med pianist «Tomma» eller flere musikere (les mer).

Eva Vermundsberget
Sopran fra Kongsvinger som byr på klassiske musikalske innslag fra øverste hylle. Ofte i samspill med trekkspiller eller pianist Øivind Roos (les mer)

Ole K Ruud
Trubadur og pianoentertainer fra Eidskog. Tilbyr helaftens festmusikk, alene eller sammen med andre. Kan også lede PartyQuiz Show (les mer).

Jorunn Undheim
God sangerinne som kommer inn sammen med pianist Bjørge Verbaan og leverer både nydelige sanger og sprek popmusikk. Flott til både bryllup og fest (les mer)

Kristin Jenssveen
Sanger fra Grue som kan by på et vakkert, musikalsk innslag sammen med pianist Hans Vegard Hals. Bra alternativ til bryllup og høytidelige anledninger (YouTube).

Thea Paulsrud
Ung, skolert jazz-/bluesvokalist fra Kongsvinger. Kan gi fine innslag eller konsert i samspill med flere musikere (Spotify).

Kjersti Thorset
Sølvstrupe og skuespiller fra Skarnes som synger viser og musikal-låter med høy gåsehudfaktor. Kommer med fine innslag, gjerne sammen med en pianist eller trekkspiller, f. eks Øivind Roos.

Birgit Brinck
Singer/songwriter fra Sør-Odal. Kan komme med fine sanginnslag, også egenkomponerte viser. Synger mye i bryllup og begravelser (Spotify).

Hege Cesilie Mobakk
Vokalist fra Åsnes som kan engasjeres med en eller flere musikere for musikalske innslag,  eller som vokalist i countrybandet «Patentbænd».

Kjersti Palm Reitan aka Caitlin Palm
Ung Kongsvingerartist har gitt ut et egenkomponert countryalbum som har gjort seg bemerket på spillelister internasjonalt. Hun kan gi en minikonsert med flere musikere i ryggen (Spotify).

Tommy Michaelsen
Profilert sanger fra Grue, kjent fra flere store danseband (Vagabond, Picasso mm). Spiller piano synger godt. Er også profesjonell begravelsessanger (Spotify).

Matilda Gressberg
Suksessrike popstjernen fra Eidskog har flere store hits på listene. Hun kan toppe selskapet med et følsomt og vakkert musikkinnslag alene med gitaren (Spotify).

Erik Lukashaugen
Visesanger Erik Lukashaugen har spesialisert seg på Hans Børli. Har reist land og strand rundt med Børli-dikt som han har tonesatt selv. Kan komme alene med gitaren, som en duo eller med fullt band (les mer).

Roy Lønhøyden
Singer/songwriter i countrysangeren som har gitt ut en rekke fine album, både med norske og engelske tekster. Jordnært og fint – passer fint i skogslandskapet her. Kan by på minikonsert/innslag alene med gitaren (Spotify).

Anders Trongaard
Låtskriver og vokalist fra Åsnes med sterke tekster bla om psykisk helse. Vakkert soulinspirert musikk med godt budskap levert av en god sanger som også spiller piano (Spotify).

Kjetil Foseid
Den tidligere Vazelina-vokalisten bor i Kongsvinger, og er en vokalist med imponerende stemme. Kan komme med et kortere innslag med flotte musikal- eller rockelåter.

Richard og Jan Christian Gjems
Brødre fra Grue som spiller henholdsvis munnspill og gitar på høyt nivå. Kan stille med en bluesy, tøff og instrumentalkonsert, eller som trio, slik som i denne videoen.

Tom Andre «Tomma» Jahnsrud
Pianotrubadur fra Eidskog som byr på helaftens festmusikk bestående av coverlåter av pop og rock (les mer).

Bendik Nerstad
Singer/songwriter og gitartrubadur fra Grue. Kan by på egne sanger eller coverlåter for helaftens hygge (Spotify).

Kjetil Nordfjeld
Veletablert vokalist, kjent som frontfigur i bandet Christiania, kan også by på helaftens festmusikk alene eller sammen med en duopartner (les mer).

Bjørnulf Lie aka Trubadur Bayer
Rocka trubadur fra Åsnes, med fartstid fra bla «Johnsons Company». Kommer alene med gitar, og kan levere inntil tre sett med trubadur-klassikere.

Bjørn Olav «Botan» Rønhovde
Singer/songwriter «Botan» er en veletablert rocker fra Eidskog, som gjerne kan stille med gitaren sin og by på egenkomponerte sanger eller klassikere fra artister som Neil Young eller Bob Dylan.

Torgny Larsson
Singer/songwriter og frontfigur i Torgny Larsson Band. Hatt suksess med låta «Til Dovre Faller». Kan også komme alene med gitaren eller som en duo (Spotify).

Håkon Hauer
Tøff vokalist fra Eidskog, som blant annet har gjort seg bemerket med fete Elvis-tolkninger. Entertainer som kommer inn alene med gitaren – eller med fullt band som her.

Amund Maarud
Landskjent bluesartist fra Sør-Odal som kan gi et kort men rått musikalsk innslag, for eksempel til aperitiffen (Spotify)

Hildegunn Øiseth
Verdensartist i proffklassen fra Brandval, som lager magisk stemning med trompet og bukkehorn. Når du vil ha noe helt spesielt og flott! (Spotify).

Sinikka Langeland
Verdensartist, folkesanger og kantelespiller fra Finnskogen. Reiser verden rundt med bandet sitt, og byr på magiske opplevelser i proffklassen (Spotify)

Hanne Tveter
Utflyttet Skarnes-jente som har spesialisert seg på Latin-Amerikansk og meksikansk musikk. Bookes med band (Spotify).

Levi Henriksen
Vår egen populære forfatter er også musiker, og kan kaste glans over arrangementet med bandet Babylon Badlands (Spotify). Eller han kan komme og fortelle om den siste bokutgivelsen sin :-).

Øystein Sunde
Denne musikeren og humoristen trenger ingen nærmere presentasjon. Men han bor på Skarnes!

Fredrik Amadeus Sanner
Ungt kjempetalent innen både klassisk og pop fra Nord-Odal. Kan bookes til et lite, men stort, innslag sammen med en pianist (video på Facebook)

VM-Trosserne
Dette er et moroband som samler flere gode Kongsvinger-artister, og lager fest og allsang blant annet med fengende irske drikkeviser. Både Lars Thyholdt, Øivind Roos, Lars Ovlien, Even Finsrud, Kjetil Foseid og Kjetil Hjerpseth har vært en del av ensemblet, som kan skaleres etter behov.

Blå Caps Impro
Kreativ gruppe av unge Kongsvinger-artister som lager moro med improteater og andre små forestillinger med både musikk og galskap (les mer).

 

Forslag til lokasjoner

Følgende steder er gode lokasjoner for event, selskap eller forretningsmøter i Kongsvingerregionen. På alle disse stedene kan du møte våre Kongsvinger-artister:

Milepelen hotell og vertshus, Nord-Odal
Slobrua Gjestegård, Sør-Odal
Maarud Gaard Opplevelser, Sør-Odal
Vinger Hotell, Kongsvinger
Festningen hotel & resort, Kongsvinger
Skaslien Gjestgiveri, Grue
Opaker Gård, Grue
Finnskogstua, Grue Finnskog
Finnskogtoppen, Grue Finnskog
Bøndernes Hus, Brandval
Magnor Glassverk, Eidskog

Be om forslag til artist og pris ved å fylle ut kontaktskjemaet her.  Vi har i oversikten ikke tatt med de mange bandene vi har i regionen. Skulle det være dét dere er ute etter – be om forslag!

Til andre Kongsvinger-artister:
Et kriterium for å komme med på lista, er at artisten har et produkt som kan leveres som et innslag til et arrangement, event eller en fest. Er du en Kongsvinger-artist med et slikt underholdningsprogram, og gjerne skulle stått på oppført her, er du velkommen til å kontakte oss!