Komiker Øivind Roos

Komiker Øivind Roos i rollen som Eda Pelle

KOMIKER Øivind Roos er Kongsvingerdistriktets ukronede revykonge. Han kan komme til ditt selskap som konferansier, musiker eller komiker – for eksempel i rollen som «Eda Pelle». Dette er en sprø, «svensk» figur fra den lille bygda Eda, rett innenfor grensen. Når Eda Pelle ramler inn i selskapet blir det garantert latter, med grensekulturens hovedingredienser som tema: «bilskrotning, gränshandel, brudar och dragspel!»

Komiker Øivind Roos

Eda Pelle gestaltes av komiker Øivind Roos, som har vært selve symbolet på med revy, teater og komikk i Glåmdalsregionen siden midten av 80-tallet. Han har flere morsomme karakterer (for eksempel «Peik Reidar Gnu, femteamanuensis i alt mulig») – og tar også oppdrag som konferansier, toastmaster eller rett og slett som komiker Øivind Roos «i sivil».

Eda Pelle med harryhandel og dragspel

Komiker Øivind roos som Eda PelleKarakteren Eda-Pelle er altså en sprø, svensk «skrothandler», med et litt forvokst selvbilde som «kræsjer» inn i selskapet i sin corny blågule drakt – ofte med trekkspill på magen. Komiker Øivind Roos lager både verbalt og musikalsk tullball med denne morsomme karakteren.

Innslaget med Eda Pelle er på ca 30 minutter. På forespørsel kan vi også legge opp til at han kommer inn med to innslag gjennom middagen.

En stødig konferansier

Komiker Øivind Roos er også en stø konferansierKomiker Øivind Roos kan også engasjeres som en rutinert og trygg konferansier eller toastmaster. Da leder han arrangementet med stø hånd, krydret med gode historier ved bordet.

Øivind Roos samarbeider med flere musikere, og kan også sy sammen en helaften som består av både fine musikalske numre, innslag med Eda-Pelle og seg selv som konferansier.  Vi kan også sette sammen en pakke hvor Roos kommer sammen med det populære partybandet «Tectyl Rock’n Roll Party». Da får dere en komplett pakke med fest-/dansemusikk som passer for et stort aldersspenn, en god konferansier og morsomme komikerinnslag.

Fyll inn skjemaet her for å få et uforpliktende tilbud på underholdning med Eda Pelle eller komiker Øivind Roos. Oppgi i meldingsfeltet om dere ønsker en utvidet funksjon med konferansier, toastmaster, festmusikk – eller bare komiker Øivind Roos med stand-up i «sivil».

Historisk og humor på Kongsvinger Festning

Komiker Øivind roos gir humoristisk vandring på Kongsvinger festningSkulle dere legge veien til Kongsvinger, treffer dere komiker Øivind Roos på hjemmebane. Han har et stort hjerte for Kongsvinger Festning og lokalhistorien herfra. Her kan dere engasjere ham til å ta dere med på en historisk vandring – i full uniform med tradisjonell tambur-tromme!  Rundturen er ispedd en fin blanding av virkelig historie og gode skrøner fra festningens spennende historie, og kan for eksempel ende opp i vinkjelleren – hvor en kvinnelig klassisk sopran dukker opp, og dere får en helt unik opplevelse til aperitiffen!

Øivind Roos er også en dyktig musiker, og kan engasjeres til et hyggelig musikalsk program kalt «Viser og Humor», da gjerne sammen med sopran Eva Vermundsberget eller Kjersti Thorseth. Les mer om dette programmet her.

Øivind Roos er til daglig teatersjef i Teater i Glåmdal. Han har tidligere vært kultursjef i Kongsvinger og musikalsk leder i Hedmark Teater.

Tilbakemeldinger på komiker Øivind Roos:

Dette var helt knall, og har fått utallige positive tilbakemeldinger på komiker Øivind Roos, så vi er kjempefornøyde!

Arild Olsbakk, Arne Olsbakk Transport AS, Koppang

Vi var svært fornøyde – Øyvind har god kunnskap – og er en glimrende formidler av både budskap og humor. Høydepunktet var nok halvtimen i vinkjelleren med Øyvind og Eva, hvor vi ba om – og fikk – Puccini fremført to ganger!  Intimt og svært hyggelig.  Opplegget vi hadde vil nok passe for langt de fleste. Du vet det er bra når du får frysninger nedover ryggen.  Gi Eva og Øyvind Ro(o)s for en kjempeinnsats. Og bruk meg gjerne som referanse.  GODT JOBBET!!!!

Christer Larsson, Salgssjef, Danske Finans
(etter å ha booket  «Viser og humor» med Roos og Vermundsberget)

Fra et tidligere show med komiker Øivind Roos, der han opptrer i tre roller; som Eda Pelle, Førsteamanuensis Peik Reidar Gnu – og seg selv.