Onlineforedrag Kickoff 2021

ONLINEFOREDRAG OM MOTIVASJON:

Hvordan skal vi møte 2021 med motivasjon og arbeidsglede i denne mørketiden? Skal vi sutre oss inn i det nye året, eller skal vi se etter det som er positivt, gir energi og skaper arbeidsglede?  Tom Wangerud byr på et sprudlende onlineforedrag fullt av motivasjon til hvordan vi kan hjelpe hverandre å holde humøret oppe og gi gass!

Positiv tankestyring

Kickoff-foredraget et spekket av tips om hvordan hver og én kan ta ansvar for sitt eget humør og arbeidsglede, selv på dager hvor det kan føles tungt. Hvordan kan vi ha det så godt som mulig sammen på jobb, mens vi samtidige er produktive og leverer maksimalt?  Og hvordan kan vi hjelpe hverandre å overleve på hjemmekontorene? Tom Wangerud snakker om effekten av positiv energi, på en lettfattelig og konkret måte.

Dere velger om dere vil ha et 45–90 min inspirerende onlineforedrag kalt «En Eventyrlig Hverdag» – eller om dere vil ha en kortere inspirasjonskick på 30 minutter, som heter «Positiv Hjernevask».

Onlineforedrag med Tom Wangerud

Tom Wangerud utnytter mulighetene i Teams og Zoom til fulle, og krydrer med gode bilder og illustrasjoner samtidig som han selv er synlig i hovedbildet. Dette gir mulighet for å beholde øyekontakten og skape engasjement.

Kortversjonen «Positiv Hjernevask» er utdrag fra det større onlineforedraget «En Eventyrlig Hverdag», og fokuserer på hvordan hver og en kan styre sitt eget tankesett i positiv retning. Ved å legge all energi og fokus på det som bygger opp og gir inspirasjon, er det fullt mulig å ha gode dager selv i motgang!

Fullversjonen «En eventyrlig Hverdag» er et onlineforedrag som går litt grundigere til verks, med en lang rekke tips om hvordan kollegene kan holde arbeidsgleden på topp med en god, konstruktiv og oppbyggelig tone. Hvordan vi kan hjelpe hverandre å holde motivasjonen og humøret oppe i denne mørketiden?  Varighet 45–90 min Ved mer enn 60 min onlineforedag legger vi inn en kort benstrekk/kaffepåfyll, og kjører en refleksjonsoppgave som aktiviserer deltakerne via chat-vinduet.

Snakker av erfaring

Tom Wangerud fikk selv 100 % stopp i all inntjening i forbindelse med nedstengningen den 12. mars ’20. Til tross for at alt stoppet opp, og pengene «renner ut», har han holdt humøret på topp, og jobbet videre for fullt med flagget til topps. Motivasjonen er at det alltid er gode ting å ta tak i, som gjør at man stiller sterkere senere. Og når verden åpner for fullt igjen vil bedriften være bedre rustet enn noensinne!

Onlineforedrag eller digital kickoff med Tom Wangerud
Tom Wangerud har holdt foredraget «En Eventyrlig Hverdag» over 300 ganger.  Stilen er uformell og energisk, med eksempler basert på egne erfaringer fra lederjobb i kommunikasjonsbransjen (Foto: Mona Nordøy).

Onlineforedraget leveres i tre ulike varianter:

Positiv Hjernevask:  Kortversjon, 20–35 min om hvordan vi kan holde humøret og arbeidsgleden oppe.
En Eventyrlig Hverdag:  45-90 min onlineforedrag som trekker fram en lang rekke tips om hvordan kollegene kan hjelpe hverandre å holde arbeidsgleden på topp med en god, konstruktiv og oppbyggelig tone.
En Eventyrlig Kultur-dag: Hel fagdag på 4-5 timer i tospann med foredragsholder Rune Semundseth. Fokus på medarbeiderskap, kultur, samarbeid, motivasjon og arbeidsglede.

Mulighet for personlig oppmøte?

Dersom dere har anledning til samles «live», og ta i mot en levende gjest, så er jo det enda bedre. Da anbefaler vi live-foredraget «En Eventyrlig Hverdag», hvor Tom kommer med en 1,5–2 timers energibombe live, som gir enda mer valuta for pengene. Da stiller han også med gitar og musikalske innslag! Les mer om live-foredraget her. Her finner du også flere referanser på foredraget.

Be om pris her

Be om pris på Underholdningssjefens onlineforedrag ved å fylle ut det lille skjemaet her. Les mer om «En Eventyrlig Hverdag» her. Her finner du også flere referanser.

Fanget pressens interesse

Tom Wangeruds positive og inspirerende attitude i sosiale medier nådde fram til pressen. Avisen Glåmdalen viet saken stor oppmerksomhet, med 2,5 sider inkl hovedoppslag på forsiden, se faksimile her:

Onlineforedrag om motivasjon ved Tom Wangerud

Onlineforedrag eller Digital Kickoff om positiv energi

Tom Wangeruds onlineforedrag leveres på både Microsoft Teams og Zoom.

Tilbakemeldinger på Underholdningssjefens onlineforedrag:

Tusen takk for et engasjerende og inspirerende foredrag på Teams! Over 100 skattefolk satt som tente lys på hjemmekontorene fra Kristiansand i sør til Molde i nordvest. Dette trengte vi nå! Mye gjenkjennelse og eksempler som ga rom for refleksjon og bevisstgjøring av vår egen rolle arbeidsmiljøet. Veldig bra, med konkret, egenopplevde eksempler og forslag til tiltak.

Kjellfred Nydahlunderdirektør
Skatteetaten, Innsats, skattekriminalitet. 18. nov 2020

NAV Bilsenter Østlandet har vært flinke til å innhente gode foredragsholdere i fbm tidligere samlinger. Smitteverntiltak har gjort fysiske samlinger umulig. Alle aktiviteter foregår nå på digitale plattformer. Kan en foredragsholder nå frem gjennom en dataskjerm? Kan det bli bra?

Det kunne det! Så til de grader! Tom besøkte oss på Teams. Med entusiasme, empati og STOR energi, ledet han oss gjennom EN EVENTYRLIG HVERDAG. Tom lærte oss å oppdage lyspunktene i hverdagen, nyte de gode opplevelsene, og dele denne motivasjonen med de rundt oss.

Tom viste oss tankesett, metoder og verktøy som kan skape et godt arbeidsmiljø, eller gjøre et godt arbeidsmiljø enda bedre. Hvordan positivitet, trygghet og raushet gjør DEG til den som sprer glede, og ikke trollet som bare sender gruff videre. Selv om foredraget er smått magisk, er det ikke noe hokus-pokus ved de metodene og verktøyene som presenteres. Dette er noe alle kan klare!

Best av alt: Tom klarer å «komme gjennom skjermen». Selv om han prater til et web-kamera ER han i samme rommet som deg. Det er ingen liten prestasjon å konvertere et «analogt» foredrag, slik at det fungerer på en digital plattform. Anbefales!

Arne Jonny Kjernsli
NAV Bilsenter Østlandet, 10. nov 2020

Takk for ny energi og en humoristisk opptur!  Fagdagen ble en god blanding av «foredrag», og «oppvåkning» med gode spørsmål fra dere underveis. Vi fikk direkte, ærlige og personlige historier underveis = det motsatte av klisjéer. Det gjorde budskapet troverdig og klokt, noe vi likte godt. Alle i gruppen følte seg meget godt ivaretatt. Ettertanke-oppgavene ga en god forlengelse av foredraget deres, og inspirasjonen bærer vi med oss videre. Dagen var også fint lagt opp, med planlagte pauser med benstrekk. Dette er vi jo altfor dårlige på ellers i disse hjemmekontor-tider!

Siri Standnes, fungerende seksjonssjef
Digitaliseringsdirektoratet, VAD / Seksjon for arkiv og dokumentforvaltning
(4,5 t online-seminar , 11. nov 2020)

«Tusen takk for et engasjerende, motiverende og jordnært onlineforedrag! Du ga oss energi gjennom PC-skjermen og fikk oss til å våkne opp på hjemmekontorene. Vi har blitt flinkere til å se hverandre digitalt og til å gi hverandre komplimenter i hverdagen selv om vi ikke fysisk kan treffes om dagen. Hurra for en rausere hverdag! 😊»

Grethe Fleischer, avdelingsleder
Bilsenter Østlandet, NAV Hjelpemiddelsentral Oslo, 10. nov 2020

Takk for i går! Her er noen av tilbakemeldingene vi fikk etter vår adm-dag med over 100 deltakere:

• «Me var kjempefornøgd med opplegget, både med onlineforedraget og med «losing» mot gruppearbeid og oppsummeringa på slutten».
• «Foredraget var engasjerande, og haldt på intressa gjennom heile seansen. Sjølv om det var digitalt foredrag, var du likevel flink til å få oss til å føle at me var «i konferansesalen» i måten du aktiverte oss undervegs (tankeoverføring osv)».
• «Dette er den beste adm.dagen me har hatt. I ein travel kvardag ville mange ha logga seg av dersom dette ikkje hadde engasjert!»
• «Det var ærlig, tufta på sunn fornuft og jordnært, ikkje «ein eller anna fancy filosofi som var drege ut frå ei ny bok».
• «Motiverande og godt å fokusere på det som er positivt».

Kirsti Nordstrand, Medisinsk fakultet
Universitetet i Bergen, 26. okt 2020

Reaksjonene var gode etter ditt onlineforedrag, og det sto absolutt til forventningene. Jeg liker veldig godt at du er så personlig og åpen når du deler dine erfaringer – det blir troverdig og ekte. Teknisk fungerte det også godt – både lyd, bilde og deling av presentasjon. Alt i alt et supert innlegg!

Synnøve Wisløff Samuelsen, seniorrådgiver
Fylkesmennenes Fellesadministrasjon, 28. okt 2020

Vi i seksjon Eiendomstjenester, Undervisningsbygg Oslo KF, benyttet Tom i forbindelse med en kick-off etter en lengre organisasjonsutviklingsprosess. Tilbakemeldinger fra gruppen var utelukkende positive. Her var humor, tankevekkere og felles referansepunkter til vårt videre arbeide.

Vi fikk «full pakke»: Først god forberedelse med dialogmøte der han hentet ut detaljer for å tilpasse sin presentasjon. På foredragsdagen (i Teams), var han med som tilhører i forbindelse med vår innledning, for ytterligere å kunne relatere seg til gruppen og spisse sitt oppdrag. Og etter onlineforedraget fikk vi også med oss gode innspill til oppgaver vi benyttet i en morsom Kahoot vi kjørte i egen regi  2 uker senere!

Vi takker for et vel gjennomført onlineforedrag og vil varmt anbefale Tom til andre som ønsker EN EVENTYRLIG HVERDAG og vil lære å følge «O.N.D.-filosofien».

Gunnar Slinning Østad, seniorrådgiver
Undervisningsbygg Oslo KF, 25. sep 2020