Onlineforedrag motivasjon

MOTIVASJON: Hvordan kan vi holde motivasjonen og arbeidsgleden oppe i denne mørketiden? Skal vi grave oss ned i mørke tanker, eller skal vi se etter det som er positivt, gir energi og skaper arbeidsglede?

Tom Wangerud tilbyr to onlineforedrag, kortversjonen «Positiv Hjernevask» og det litt lengre «En Eventyrlig Hverdag». Begge variantene hjelper oss å holde humøret og arbeidsgleden oppe på hjemmekontorene, og skaper også bevissthet om hvordan vi kan hjelpe hverandre å se de lyse sidene av livet nå. Begge variantene er fullstappet av inspirasjon, motivasjon og enkle grep for å styrke arbeidsgleden i teamet.

Positiv tankestyring

Onlineforedragene er lette og ledige, og leveres i en humoristisk tone. Hvordan kan vi ha det så godt som mulig sammen på jobb, mens vi samtidige er produktive og leverer maksimalt?  Og hvordan kan vi hjelpe hverandre å overleve på hjemmekontorene? Tom Wangerud gir gode råd om hvordan vi kan utnytte effekten av positiv energi, på en lettfattelig og konkret måte.

Kort eller langt onlineforedrag

Foredraget tilbys i to versjoner: Dere velger om dere vil ha et 45–90 minutters onlineforedrag kalt «En Eventyrlig Hverdag» – eller om dere vil ha kortversjonen, som er en halvtimes inspirasjonskick som vi kaller «Positiv Hjernevask».  Foredraget kan naturligvis også leveres med personlig oppmøte hos dere, den versjonen kan dere lese om her.

Onlineforedrag med Tom Wangerud

Tom Wangerud utnytter mulighetene i Teams og Zoom til fulle, og krydrer med gode bilder og illustrasjoner samtidig som han selv er synlig i hovedbildet. Dette gir mulighet for å beholde øyekontakten og skape engasjement.

Kortversjonen «Positiv Hjernevask» er utdrag fra det større foredraget, på max 30 minutter. Her har vi plukket fram de beste og mest inspirerende tipsene om hvordan hver og én kan styre sitt eget tankesett i positiv retning. Slik at du kan møte selv tunge dager med optimisme og godt humør – og samtidig være til inspirasjon for de du skal jobbe sammen med!

Fullversjonen «En eventyrlig Hverdag» er flaggskipet, et onlineforedrag som går litt grundigere til verks. Her får dere en lang rekke konkrete tips og grep som kollegene kan ta i bruk for å holde arbeidsgleden oppe. Og hjelpe hverandre å ivareta en god, konstruktiv og oppbyggelig tone denne mørketiden?  Varighet 45–90 min. Ved mer enn 60 min onlineforedag legger vi inn en kort benstrekk, og kjører en refleksjonsoppgave som aktiviserer deltakerne via chat-vinduet.  Les mer om fullversjonen her

Snakker av erfaring

Tom Wangerud fikk selv 100 % stopp i all inntjening i forbindelse med nedstengningen den 12. mars ’20. Til tross for at alt stoppet opp, og pengene «renner ut», har han holdt humøret på topp, og jobbet videre for fullt med flagget til topps. Motivasjonen er at det alltid er gode ting å ta tak i, som gjør at man stiller sterkere senere. Og når verden åpner for fullt igjen vil bedriften være bedre rustet enn noensinne!

Onlineforedrag eller digital kickoff med Tom Wangerud
Tom Wangerud har holdt foredraget «En Eventyrlig Hverdag» over 300 ganger.  Stilen er uformell og energisk, med eksempler basert på egne erfaringer fra lederjobb i kommunikasjonsbransjen (Foto: Mona Nordøy).

Tre varianter:

Positiv Hjernevask:  Kortversjon, 25–35 min om hvordan vi kan holde humøret og arbeidsgleden oppe.
En Eventyrlig Hverdag:  45-90 min onlineforedrag inkludert refleksjonsoppgave og evt. benstrekk
En Eventyrlig Kultur-dag: Hel fagdag (4-6 timer) i tospann med foredragsholder Rune Semundseth. Fokus på medarbeiderskap, kultur, samarbeid, motivasjon og arbeidsglede.

Tom Wangeruds onlineforedrag leveres på både Microsoft Teams og Zoom
Sjekk kapasitet og be om pris her

Onlineforedrag til kickoff?

Begge foredragsvariantene egner seg godt til kickoff for neste sesong. Se en video om hvordan vi gjør  dette her;

Tilbakemeldinger onlineforedrag:

Jeg har lyst å skryte av foredraget «En eventyrlig hverdag»!  Hverdager har vi mange av, men alle hverdager kan bli enda bedre hvis vi lar de bli litt eventyrlige… Dette er noe Tom Wangerud var veldig god til å bevisstgjøre oss på. Han kom med fleip og fakta på løpende bånd, tankevekkende ord, artige anekdoter – og han gjorde det både humoristisk og med tydelig kommunikasjon. Vi fikk oppsummert flere punkter som rett og slett er gode leveregler. Det fungerte også veldig fint å ha dette på Teams, selv om vi var nesten 300 tilhørere. Tusen takk!

Med vennlig hilsen
Birgit Annie Iversen, konsulent, 22. juni 2021

Takk for et poengtert og tankevekkende foredrag. Enkle og gode tips som vil kunne gjøre en forskjell. Mange fornøyde ansikter på skjermene her!   (evalueringsskjema ga karakter 4,56 av 5 mulig poeng)

Knut Oscar Gilje, NSO
Næringslivets sikkerhetsorganisasjon 31. mai 2021.

I en tid hvor mange må sitte på hjemmekontor, med de utfordringer pandemien gir når man jobber for å holde hjulene i gang i et byggeprosjekt, hadde vår avdeling kjørt seg litt fast i et mønster. Tom kom inn via Teams, og ga oss motivasjon og en annen måte og tenke på for å være mer rause og tålmodige med hverandre.  Spesielt viktige for oss var det at punktene ble underbygget med historier fra virkeligheten. Dette gjorde at vi fikk troverdige tankevekkere. Vi ønsker å benytte de verktøy vi lærte for å holde hverandre gode og positive gjennom resten av prosjektet og i våre privatliv. Et engasjerende foredrag som også fungerte godt via Teams/online.

Mette Rustad Stenberg,
Bane NOR, 18. feb 2021

Tusen takk for et engasjerende og inspirerende foredrag på Teams! Over 100 skattefolk satt som tente lys på hjemmekontorene fra Kristiansand i sør til Molde i nordvest. Dette trengte vi nå! Mye gjenkjennelse og eksempler som ga rom for refleksjon og bevisstgjøring av vår egen rolle arbeidsmiljøet. Veldig bra, med konkret, egenopplevde eksempler og forslag til tiltak.

Kjellfred Nydahlunderdirektør
Skatteetaten, Innsats, skattekriminalitet. 18. nov 2020

Tom leverte et inspirerende, underholdende og motiverende foredrag på teams, med konkrete, lettfattelige og ikke minst gjennomførbare metoder for å styrke egen arbeidsglede, bidra til et godt arbeidsmiljø og en eventyrlig arbeidshverdag. Alt krydret og understøttet av gode og troverdige historier fra egen erfaring. Eventuelle avdelingstroll går en tung tid i møte nå som vi sier farvel til irritasjon og heier på raushet og daglige komplimenter!

Bjørg Norli, ProSentret
Velferdsetaten, Oslo kommune 14. april 2021

«Takk for inspirerende onlineforedrag – tankevekkende punkter presentert og kommunisert i en positiv innpakning.»

Ingfrid B. Thorsen, daglig leder
Com2gether AS, 19. feb 2021

NAV Bilsenter Østlandet har vært flinke til å innhente gode foredragsholdere i fbm tidligere samlinger. Alle aktiviteter foregår nå på digitale plattformer. Kan en foredragsholder nå frem gjennom en dataskjerm? Kan det bli bra?

Det kunne det – så til de grader!  Tom besøkte oss på Teams. Med entusiasme, empati og STOR energi, ledet han oss gjennom EN EVENTYRLIG HVERDAG. Tom lærte oss å oppdage lyspunktene i hverdagen, sette pris på de gode opplevelsene – og dele denne motivasjonen med de rundt oss.

Tom viste oss tankesett, metoder og verktøy som kan skape et godt arbeidsmiljø, eller gjøre et godt arbeidsmiljø enda bedre. Hvordan positivitet, trygghet og raushet gjør DEG til den som sprer glede, og ikke trollet som bare sender gruff videre. Selv om foredraget er smått magisk, er det ikke noe hokus-pokus ved de metodene og verktøyene som presenteres. Dette er noe alle kan klare!

Best av alt: Tom klarer å «komme gjennom skjermen». Selv om han prater til et web-kamera ER han i samme rommet som deg. Det er ingen liten prestasjon å konvertere et «analogt» foredrag, slik at det fungerer på en digital plattform. Anbefales!

Arne Jonny Kjernsli
NAV Bilsenter Østlandet, 10. nov 2020

Hei, og takk for et positivt onlineforedrag! 🙂 En bevisstgjøring av den enkeltes rolle i arbeidsmiljøet. Den eneste vi kan forandre er oss selv! Oppdag de små tingene som gir glede, og del dem med de andre i gruppa. Fokuser positivt, og bekjemp «trollene». Her fikk vi flere enkle påminnelser om hva den enkelte ønsker å bidra med i fellesskapet. Mange enkle grep kan gi stor gevinst!

Gina Drugli, Skattetaten/Akrim
18. nov 2020

Takk for ny energi og en humoristisk opptur!  Fagdagen ble en god blanding av «foredrag», og «oppvåkning» med gode spørsmål fra dere underveis. Vi fikk direkte, ærlige og personlige historier underveis = det motsatte av klisjéer. Det gjorde budskapet troverdig og klokt, noe vi likte godt. Alle i gruppen følte seg meget godt ivaretatt. Ettertanke-oppgavene ga en god forlengelse av foredraget deres, og inspirasjonen bærer vi med oss videre. Dagen var også fint lagt opp, med planlagte pauser med benstrekk. Dette er vi jo altfor dårlige på ellers i disse hjemmekontor-tider!

Siri Standnes, fungerende seksjonssjef
Digitaliseringsdirektoratet, VAD / Seksjon for arkiv og dokumentforvaltning
(4,5 t online-seminar , 11. nov 2020)

«Tusen takk for et engasjerende, motiverende og jordnært onlineforedrag! Du ga oss energi gjennom PC-skjermen og fikk oss til å våkne opp på hjemmekontorene. Vi har blitt flinkere til å se hverandre digitalt og til å gi hverandre komplimenter i hverdagen, selv om vi ikke fysisk kan treffes om dagen. Hurra for en rausere hverdag! 😊»

Grethe Fleischer, avdelingsleder
Bilsenter Østlandet, NAV Hjelpemiddelsentral Oslo, 10. nov 2020

Vi i Sariba takker for et forrykende onlineforedrag – «En eventyrlig hverdag». Dette var meget inspirerende og motiverende. Tilbakemeldingene fra ansatte og ledergruppen har vært veldig positive.

«En eventyrlig hverdag» er det første foredraget vi har hatt via Teams, og vi var spente på hvordan det skulle fungere. Det fungerte utmerket! Tom fikk satt ord på hvor viktig det er med arbeidsglede, motivasjon og trivsel for at alle kan yte sitt beste. Han klarte også fint å balansere humor og alvor på en utmerket måte. Vi kan absolutt anbefale dette foredraget, skal ikke se bort ifra at vi kommer til å ta kontakt igjen. TUSEN TAKK 😊!

Theres Aanstad, Sariba AS, 24. sep 2020

Her er tilbakemeldingskjemaet etter et onlineforedrag i februar ’21:

.

Takk for i går! Her er noen av tilbakemeldingene vi fikk etter vår adm-dag med over 100 deltakere:

• «Me var kjempefornøgd med opplegget, både med onlineforedraget og med «losing» mot gruppearbeid og oppsummeringa på slutten» • «Dette er den beste adm.dagen me har hatt. I ein travel kvardag ville mange ha logga seg av dersom dette ikkje hadde engasjert!» • «Foredraget var engasjerande, og haldt på intressa gjennom heile seansen. Sjølv om det var digitalt foredrag, var du likevel flink til å få oss til å føle at me var «i konferansesalen» i måten du aktiverte oss undervegs (tankeoverføring osv)».  • «Det var ærlig, tufta på sunn fornuft og jordnært, ikkje «ein eller anna fancy filosofi som var drege ut frå ei ny bok».

Kirsti Nordstrand, Medisinsk fakultet
Onlineforedrag for Universitetet i Bergen, 26. okt 2020

Reaksjonene var gode etter ditt onlineforedrag, og det sto absolutt til forventningene. Jeg liker veldig godt at du er så personlig og åpen når du deler dine erfaringer – det blir troverdig og ekte. Teknisk fungerte det også godt – både lyd, bilde og deling av presentasjon. Alt i alt et supert innlegg!

Synnøve Wisløff Samuelsen, seniorrådgiver
Fylkesmennenes Fellesadministrasjon, 28. okt 2020

Vi i seksjon Eiendomstjenester, Undervisningsbygg Oslo KF, benyttet Tom i forbindelse med en kick-off etter en lengre organisasjonsutviklingsprosess. Tilbakemeldinger fra gruppen var utelukkende positive. Her var humor, tankevekkere og felles referansepunkter til vårt videre arbeide.

Vi fikk «full pakke»: Først god forberedelse med dialogmøte der han hentet ut detaljer for å tilpasse sin presentasjon. På foredragsdagen (i Teams), var han med som tilhører i forbindelse med vår innledning, for ytterligere å kunne relatere seg til gruppen og spisse sitt oppdrag. Og etter onlineforedraget fikk vi også med oss gode innspill til oppgaver vi benyttet i en morsom Kahoot vi kjørte i egen regi  2 uker senere!

Vi takker for et vel gjennomført onlineforedrag og vil varmt anbefale Tom til andre som ønsker EN EVENTYRLIG HVERDAG og vil lære å følge «O.N.D.-filosofien».

Gunnar Slinning Østad, seniorrådgiver
Undervisningsbygg Oslo KF, 25. sep 2020

Fanget pressens interesse

Tom Wangeruds positive holdning i sosiale medier nådde fram til pressen. Avisen Glåmdalen viet saken stor oppmerksomhet, med 2,5 sider inkl hovedoppslag på forsiden, se faksimile her:

Onlineforedrag om motivasjon ved Tom Wangerud

Onlineforedrag eller Digital Kickoff om positiv energi

Mulighet for personlig oppmøte?

Dersom dere har anledning til å ta i mot en levende gjest, så er jo det enda bedre. Da anbefaler vi live-foredraget «En Eventyrlig Hverdag», hvor Tom kommer med en 1,5–2 timers energibombe live. Da stiller han også med gitar og musikalske innslag! Les mer om live-foredraget her. Her finner du også flere referanser på foredraget.

Be om pris på Underholdningssjefens onlineforedrag ved å fylle ut det lille skjemaet her.