Motivasjonsforedrag med Tom Wangerud

MOTIVASJONSFOREDRAG: «En eventyrlig hverdag!» er et inspirerende motivasjonsforedrag om trivsel og arbeidsglede: Hvordan kan vi hjelpe hverandre å ha det så godt som mulig på jobb, selv om det er mye som kan dra oss ned?  Hvordan kan hver og en bidra til bedre arbeidsmiljø, trivsel og motivasjon?  Og hvordan kan DU ha det bedre med deg selv på jobb?

Tom Wangeruds energiske motivasjonsforedrag gir inspirasjon til å gi litt mer av seg selv. Ikke bare for å ivareta egen lykke og motivasjon – men også for å bidra til å skape en arbeidsplass hvor alle trekker i samme retning.  Hvordan kan vi skape «En eventyrlig hverdag» sammen?

Et godt arbeidsmiljø kan dessverre ikke kjøpes. Det må dyrkes fram, vannes og gjødsles. Lykkes du, kan du høste godene i form av medarbeidere som trives, har lavt sykefravær, bidrar til fellesskapet og leverer resultater med et smil!

Tom Wangerud er gründer, entertainer og foredragsholder. Han har 20 års erfaring fra ledelse i kommunikasjonshuset Gandalf. I sitt foredrag «En eventyrlig hverdag» deler han sine egne erfaringer fra en humpete vei mot suksess, i et morsomt og inspirerende foredrag.

Et «eventyrlig» motivasjonsforedrag

Et «eventyr» handler om å vinne prinsessa og halve kongeriket. Men det handler også om å møte utfordringer og bekjempe troll!  Uten motgang blir det ingen spenning. Men vi må passe på så vi ikke er «troll» for hverandre!  Foredraget er spekket av fargerike men konkrete og lettfattelige eksempler på hvordan du og dine kolleger kan skape en mer eventyrlig hverdag sammen.

Et motivasjonsforedrag om ikke å være troll for hverandre
Det blir ikke noe eventyr uten noen troll. Men vi må slutte å være troll for hverandre! «En eventyrlig hverdag» er et fargerikt og morsomt illustrert motivasjonsforedrag.

Motivasjonsforedraget berører spørsmål som:

 • Hvordan kan vi hjelpe hverandre å holde motivasjonen oppe?
 • Hvordan kan jeg bidra til et bedre arbeidsmiljø?
 • Hva bygger opp, og hva river ned arbeidsgleden i laget?
 • Hvorfor blir jeg gladere av å være raus?
 • Hvordan påvirker det omgivelsene at jeg er irritert?
 • Hvordan kan hver og én bidra til trygghet og tilhørighet?
 • Hvorfor må vi slutte å snakke nedsettende om andre?
 • Hva er effekten av å tilgi?
 • Hvordan kan jeg holde mitt eget humør oppe?
  – og hvordan påvirker det alle rundt meg at jeg gjør det?

Et motivasjonsforedrag som gir økt selvinnsikt

Spør dine medarbeidere hva en idealkollega er. Kanskje svarene er en du kan stole på, en du kan le med, en som respekterer deg, en som aldri baktaler deg, en som stiller opp, osv?  Tenk for en arbeidsplass vi ville hatt, hvis alle var slik med hverandre!  Den eneste veien å komme dit på, er å bli enige om at alle må gi litt av seg selv – og motivere hver enkelt til å ta ansvar for sitt bidrag.

Trivsel på arbeidsplassen bygges både individuelt og kollektivt. Dette er et motivasjonsforedrag som gjør medarbeiderne bevisste på at han/hun må begynne med seg selv. Hvis hver og en gir litt av seg selv, viser interesse for andre, sprer positive holdninger og gir ros til kolleger, så vil snøballen begynne å rulle. Hvis vi i tillegg gjør det til en selvfølge å ta ansvar for eget humør, aldri snakke nedsettende om andre og motarbeide «kos med misnøye», så er vi på god vei. 

Vær O.N.D!

«O.N.D.-filosofien» er en enkel teknikk for å holde humøret oppe – selv på dager med motgang og kjedelige oppgaver. Tom trekker fram tre enkle punkter som hjelper deg å ta ansvar for eget humør, og også bidra til at de rundt deg oppdager de mange små tingene som kan gi og motivasjon og glede i den travle hverdagen.

Hvis vi trener på å oppdage slike små blomster, finner vi dusinvis av dem hver dag. Ta gleden over å finne dem inn over deg, så blir det mindre plass til det negative. Og del oppdagelsene med de rundt deg, så hjelper du de rundt deg til å se lyst på situsjonen også. Får du det til, kan du bli en levende batterilader for deg selv – og andre. Tenk hvor mye triveligere hverdagen din blir. Og tenk for en hyggelig kollega du blir å ha! 

En eventyrlig hverdag med Tom Wangerud er et energisk motivasjonsforedrag

Lykkes du med dette, er du godt på vei til å skape en eventyrlig hverdag og et arbeidsmiljø med en positiv trivselskultur.

Varighet og pris
Foredraget varer ideelt sett i 1,5 time, men kan utvides til 2 timer etter nærmere avtale.
Tom tilbyr også et 3-timersprogram mot et lite tillegg. Dette gir rom for mer refleksjon, bevisstgjøring og konkretisering av hvordan dere skal bruke det dere har lært videre. Oppgi ønsket varighet i svarskjemaet!

Den mest effektive måten å få et tilbud på, er å klikke på ‘be om pris’-knappen nedenfor. Men om du ønsker å snakke med foredragsholderen, treffes Tom på telefon nr 91391523.

Leveres også online

Toms motivasjonsforedrag leveres også online via Teams eller Zoom. Tom Wangerud benytter teknologien godt, og kan ha både seg selv og fengende illustrasjoner i billedruta samtidig. Dette gir mer inkluderende kommunikasjon enn å bli hensatt til en Powerpoint. Les om online-varianten her.

TILVALGSMULIGHET 1: «LAG EN TRIVSELSPLAKAT»

Et mulig tilvalg er å utvide samlingen til en workshop hvor vi utarbeider bedriftens egen TRIVSELSPLAKAT. Da setter vi av en hel dag, helst 5-6 timer. Først foredrag, deretter leder vi dere gjennom en øvelse som resulterer i bedriftens «Huskeregler for trivsel og arbeidsglede».  Dette skal være deres egen hustavle – som minner hver og én om hvordan han/hun skal bidra til at alle opplever en hverdag preget av trygghet, tilhørighet, motivasjon og arbeidslede. Vi finner fram til enkle, tydelige og jordnære kjøreregler, som minner oss om hvordan vi kan hjelpe hverandre å ha det bra på jobben!   Varighet inkl. innledende foredrag og pauser: 5–6 timer.

Rust med Tom Wangerud holder motivasjonsforedrag. med livemusikk

TILVALGSMULIGHET 2:  Foredrag med band!

«Trivselskonserten» er en popularisert utgave av foredraget, hvor foredragsholderen stiller med fullt band! Her blir det mer god og relevant musikk, og litt mindre foredrag. Dette gir en uformell underholdningspakke som passer fint i overgang mellom fagdag og fest – eller til aperitiffen. Les mer her.

Bakgrunn Tom Wangerud

 • Født 1968 – bosatt i Kongsvinger.
 • Gründer av Gandalf Kommunikasjon AS, et ledende byrå i innlandet (nå solgt til Leidar AS)
 • 20 års erfaring med motivasjon- og personalledelse.
 • Erfaring fra musikal, teater, band og annen sceneaktivitet.
 • Daglig leder i Underholdningssjefen.no
 • 15 år som foredragsholder, dette foredraget er holdt over 400 ganger

Referanser – i godt selskap

Motivasjonsforedraget er gjennomført over 300 ganger, for fra 10 til 400 tilhørere. Dette er noen av oppdragsgiverne:

Skattetaten, NAV, Flytoget, Bane NOR, Trygg Trafikk, Orkla (OHPC), Oslo Kommune, Bergen Kommune,  Jernbaneverkets IKT-avdeling, Vy, TV2 – mellomledersamling, Ullevål Sykehus, Haukeland Sykehus (psykiatrisk), IKEA kundesenter, Meny, Norli Libris, Kinnarps, Statoil Hedmark, Statoil Forretningsutvikling, ICA Eiendom, Hedalm Anebyhus, Telenor, SSB, DnB, Attendo Norge, Markedshøgskolen i Oslo, Forsvaret, Siemens, Lindorff, Nordea, Tine, Statens vegvesen, Forsvarets velferdstjeneste, Kreftforeningen, KrediNor, Skanska HR, Electrolux, Felleskjøpet Agri, Sweco, Hedmark Fylkeskommune, Prior, Bergen Storsenter, Rescon Mapei, Innovasjon Norge, Norsk Tipping, Jernbaneverket, Rehabiliteringklinikken Bergen, Paulus Sykehjem, Barnehageressursen AS, Valdres IKT, Gunnar Holth Grusforretning, Contiga AS, Maarud AS, Nitor, InvaCare, Procter & Gamble, en lang rekke videregående skoler, undomsskoler, barnehager m.fl.

TILBAKEMELDINGER på Toms motivasjonsforedrag:

Jeg har lyst å skryte av foredraget «En eventyrlig hverdag»!  Hverdager har vi mange av, men alle hverdager kan bli enda bedre hvis vi lar de bli litt eventyrlige… Dette er noe Tom Wangerud var veldig god til å bevisstgjøre oss på. Han kom med fleip og fakta på løpende bånd, tankevekkende ord, artige anekdoter – og han gjorde det både humoristisk og med tydelig kommunikasjon. Vi fikk oppsummert flere punkter som rett og slett er gode leveregler. Det fungerte også veldig fint å ha dette på Teams, selv om vi var nesten 300 tilhørere. Tusen takk!

Med vennlig hilsen
Birgit Annie Iversen, konsulent, 22. juni 2021

Tom leverte et inspirerende, underholdende og motiverende foredrag på teams, med konkrete, lettfattelige og ikke minst gjennomførbare metoder for å styrke egen arbeidsglede, bidra til et godt arbeidsmiljø og en eventyrlig arbeidshverdag. Alt krydret og understøttet av gode og troverdige historier fra egen erfaring. Eventuelle avdelingstroll går en tung tid i møte nå som vi sier farvel til irritasjon og heier på raushet og daglige komplimenter.

Bjørg Norli, ProSentret
Velferdsetaten, Oslo kommune 14. april 2021

Tusen takk for et engasjerende og inspirerende foredrag på Teams! Over 100 skattefolk satt som tente lys på hjemmekontorene fra Kristiansand i sør til Molde i nordvest. Dette trengte vi nå! Mye gjenkjennelse og eksempler som ga rom for refleksjon og bevisstgjøring av vår egen rolle arbeidsmiljøet. Veldig bra, med konkrete eksempler og forslag til tiltak.

Kjellfred Nydahlunderdirektør
Skatteetaten, Innsats, skattekriminalitet. 18. nov 2020

Tom besøkte oss på Teams. Med entusiasme, empati og STOR energi, ledet han oss gjennom EN EVENTYRLIG HVERDAG. Tom lærte oss å oppdage lyspunktene i hverdagen, verdsette de gode opplevelsene, og dele denne motivasjonen med de rundt oss. Tom viste oss tankesett, metoder og verktøy som kan skape et godt arbeidsmiljø, eller gjøre et godt arbeidsmiljø enda bedre. Hvordan positivitet, trygghet og raushet gjør DEG til den som sprer glede, og ikke trollet som bare sender gruff videre. Best av alt: Tom klarer å «komme gjennom skjermen». Selv om han prater til et web-kamera ER han i samme rommet som deg. Det er ingen liten prestasjon å konvertere et «analogt» foredrag, slik at det fungerer på en digital plattform. Anbefales!

Arne Jonny Kjernsli
NAV Bilsenter Østlandet, 10. Nov 2020

Takk for ny energi og en humoristisk opptur!  Fagdagen ble en god blanding av «foredrag», og «oppvåkning» med gode spørsmål fra dere underveis. Vi fikk direkte, ærlige og personlige historier underveis = det motsatte av klisjéer. Det gjorde budskapet troverdig og klokt, noe vi likte godt. Alle i gruppen følte seg meget godt ivaretatt. Ettertanke-oppgavene ga en god forlengelse av foredraget deres, og inspirasjonen bærer vi med oss videre. Dagen var også fint lagt opp, med planlagte pauser med benstrekk. Dette er vi jo altfor dårlige på ellers i disse hjemmekontor-tider!

Siri Standnes, fungerende seksjonssjef
Digitaliseringsdirektoratet, VAD / Seksjon for arkiv og dokumentforvaltning
(4,5 time online-seminar i tospann med Rune Semundseth, 11. nov 2020)

«Tusen takk Tom for et engasjerende, motiverende og jordnært foredrag! Du ga oss energi gjennom PC-skjermen og fikk oss til å våkne opp på hjemmekontorene. Vi har blitt flinkere til å se hverandre digitalt og til å gi hverandre komplimenter i hverdagen selv om vi ikke fysisk kan treffes om dagen. Hurra for en rausere hverdag! 😊»

Grethe Fleischer, avdelingsleder
NAV Bilsenter Østlandet, 10. nov 2020

Takk for i går! Her er et par av tilbakemeldingene vi fikk etter vår online adm-dag med over 100 deltakere:
«Foredraget var engasjerande, og haldt på intressa gjennom heile seansen. Sjølv om det var digitalt foredrag, var du likevel flink til å få oss til å føle at me var «i konferansesalen» i måten du aktiverte oss undervegs (tankeoverføring osv)».  «Dette er den beste adm.dagen me har hatt. I ein travel kvardag ville mange ha logga seg av dersom dette ikkje hadde engasjert!»

Kirsti Nordstrand, Medisinsk fakultet
Universitetet i Bergen, 26. okt 2020

«Reaksjonene var gode etter ditt innlegg og det sto absolutt til forventningene. Jeg liker veldig godt at du er så personlig og åpen når du deler dine erfaringer – det blir troverdig og ekte. Teknisk fungerte det også godt – både lyd, bilde og deling av presentasjon. Alt i alt et supert innlegg!» 

Synnøve Wisløff Samuelsen, seniorrådgiver
Fellesadminsistrasjon, 28. okt 2020

Vi i Jotun Bindemiddel hadde gleden av å ha Tom Wangerud på besøk med sitt energifylte motivasjonsforedrag «En Eventyrlig Hverdag». Et inspirerende foredrag om hvordan hver enkelt kan påvirke arbeidsglede, motivasjon og trivsel.

Ved bruk av humor, alvor og egne opplevelser, fikk han formidlet et viktig budskap på en morsom og treffende måte. Hvem vil vel være et avdelingstroll?  Foredraget kan anbefales på det varmeste, som en av mine kollegaer sa: «Dette er noe av det beste jeg har vært på!»

mvh Øyvind Askeland,
Fabrikksjef Jotun Bindemiddel, 21. Nov 2019

Tusen takk for et minnerikt og flott motivasjonsforedrag på Storo hotell, med masse nyttig og innholdsrikt input for en positiv og sann leveregel på jobb som og i livet generelt. Foredraget var langt over hva jeg kunne forvente av positiv input, og jeg har allerede forordnet plass i min skattekiste hva jeg anser av gode verdier for livet.
Tusen takk, det var i rette forstand en eventyrlig opplevelse!

Mvh Lise Helgesen,
Sak-og pasientarkiv/Innsyn OUS, 3. jun 2019

Begravelsesbyrå med heldagsprogram:

Vi vil gjerne få rette en stor takk til deg for en inspirerende og utfordrende dag. Vi var nok spente på forhånd, men det har bare vært positive tilbakemeldinger. Det å sette seg ned sammen og tenke gjennom hvordan hver enkelt kan bidra til å forbedre eller forsure arbeidsmiljøet i bedriften – er gull verdt. Måten du tilnærmet deg vår situasjon og våre «utfordringer» på, var helt utrolig. Det var helt tydelig at dette var gjennomtenkt, forberedt og tilpasset for oss, og for å passe inn i vår hverdag. Vi har nå fått opp trivselsplakaten og den er hengt opp på alle kontorplassene samt på spiserom. Jeg opplever at alle har fått eierskap til dette, og at alle er bevisste sitt ansvar for en bedre hverdag. Så igjen TUSEN TAKK!

Mvh Lars-Ove Stenberg, Gravferdsbyråene AS
etter heldag med foredrag og «Trivselsplakat»  16. mars 2019

To the point

Tilbakemeldingene er unisone; Du var sååå to the point, morsom og god å høre på. Så jeg ser ikke bort fra at vi kommer til å kontakte deg igjen – men da i regi av vårt eget sykehjem

Anne Misje,
foredrag for Kompetansehjulet i Follo, 6. feb 2019

Foredrag med Tom Wangerud

Tusen takk!  Vi på Glåmdal Interkommunale legevakt og arrangør av Den Nasjonale Legevaktkonferansen 2018 må få takke Underholdningssjefen Tom Wangerud for et helproft og til de grader vellykket arrangement.
Tom bidro selv med et forrykende og inspirerende motivasjonsforedrag; «En eventyrlig hverdag». Han fikk virkelig satt ord på hvor viktig det er med arbeidsglede, motivasjon og trivsel for at alle skal yte det beste. Han klarer å balansere det med alvor, humor og ha tro på egne prestasjoner på en helt glimrede måte. Anbefales på det sterkeste!

På kvelden dukket han opp med en gjeng vanvittig gode syngende servitører fra Showbøck, som fikk taket til å løfte seg fra første stund. Med gode musikere fra Tectyl Rock’n Roll Party Band fikk de festmiddagen til å bli ett fyrverkeri av en kveld! Konklusjonen er; bruk Underholdningssjefen, da får du valuta for pengene! 

Camilla Brenna
Den Nasjonale Legevaktskonferansen 2018

Hel dag med foredrag og gruppearbeid

Med godt humør, stort engasjement og referanse til selvopplevde situasjoner ledet Tom Wangerud oss stødig gjennom dagen. Resultatet ble en «Trivselsplakat» som vi alle er enige om å prøve å etterleve – slik at samarbeidet mellom de ulike aktørene i dette prosjektet blir best mulig.

Tom Hedalen, prosjektleder
Statens vegvesen 15. aug 2019

60 ansatte fra teknikk og næring i Sør-Odal kommune fikk gleden av å høre foredraget EN EVENTYRLIG HVERDAG – et inspirerende foredrag om arbeidsglede. Tom er en god foredragsholder og hadde alles oppmerksomhet hele veien. Han byr på seg selv og formidlet mange gode poenger. Anbefales på det varmeste. 

Ann Helen Stangnes
Sør-Odal kommune, 25. april 2019

Tusen takk for et eventyrlig inspirerende foredrag for oss i Equinor på Kårstø. Og gode tips som «treffer», og får en til å reflektere over hvem man ønsker å være i kollegiet. Hvem vil vel være et avdelingstroll!?  Dette å huske på at vi er ett lag:  Vær en flokk som jakter på samme bytte. Vi har alle en «ulv» i oss. En av mine kolleger sa: «For et fyrverkeri av en type!» 😊

Hilsen Sigrun Salamonsen,
Equinor Kårstø, foredrag på samling 7. juni 2018U

Ujålete «Trivselskonsert-foredrag»

Vi i Bibliotekenes Hus hadde gleden av å ha besøk av Tom Wangerud og bandet Rust på en «housewarming» i vårt nye bygg torsdag 22.3.18. Undertegnede har opplevd Wangerud & Co før og det var ingen tvil hva som var førstevalget ifm husfesten vår. Tom snakker om hvordan et godt arbeidsmiljø må dyrkes frem, at det er den enkeltes ansvar å bidra – og hvordan man relativt enkelt kan gjøre det.

Trivselsforedraget er ujålete, svært treffende, veldig morsomt og gir det hva reklamefolk kaller et tydelig etterlatt inntrykk. Vi var om lag 70 medarbeidere og gjester og det har kommet en strøm av positive tilbakemeldinger. Folk gikk rundt i gangene og snakket om undercover trolls, OND-filosofen m.m. dagen derpå. Eller for å si det med et antall kolleger: «dritbra!». 

Så til dere i virksomheter som trenger en kickstart med effektive virkemidler til godt arbeidsmiljø, en god latter – og soundtracket til en topp fest; Tom Wangerud & Rust leverer alt dette!

Hans A. Vigen, Bibliotekenes Hus
Trivselsforedrag med innslag av bandet RUST, 22. mars 2018

Foredrag med Tom Wangerud og RUST
Rust med Tom Wangerud holder foredrag og spiller for oss på Bibliotekenes Hus.

«Vi har hatt et fantastisk motivasjonsforedrag av Tom Wangerud, «En eventyrlig hverdag». Dette var midt i blinken for oss som jobber i stall og rideskole. Han hadde tilpasset foredraget til våre behov, og han klarte å nå alle, selv om tilhørerne hadde en aldersspenn fra 17 til litt over 50. Vi kan varmt anbefale Tom Wangeruds foredrag til alle kjente.»

Ingvild Nygaard Sveen
Søndre Nordstrand Rideklubb, 10. mars 2018

Foredraget: Et fornøyelig musikalsk foredrag om det viktige i livet! Satte i gang refleksjoner hos oss, samtidig som vi koste oss med sang, og følte oss som én flokk!   PartyQuiz’en senere var hysterisk morsom. Tror samtlige klarte å komme langt utenfor komfortsonen, med dans på bordet, synging i mikrofon, og danse swing med Tom 😉 Dette snakker vi om enda!  Å klare å «kapre et hjerte» fra deg ble kveldens utfordring 😃

Anbefaler deg til alle, dette var godt for både hodet og hjertet. Vi ble en enda mer sammensveiset gjeng! TUSEN TAKK!!

Vennlig hilsen Kjerstin J. Martinsen
Veslefrikk FUS barnehage AS, Rømskog Spa 26. okt 2017

Motivasjonsforedrag rett fra levra

Jeg var så heldig at jeg fikk oppleve Tom i aksjon på kundekvelden til Fokus regnskap i Kongsvinger. Usminket og «rett fra levra», der han virkelig byr på seg selv og sitt liv. Fantastisk!! Dette er noe alle bør prøve å få oppleve.  Tusen takk, Tom!

Ole-Sverre Larsen, 28. okt 2018

Vi hadde problemer med å definere hva som skulle til for å få et bedre arbeidsmiljø, men etter foredraget til Tom Wangerud, ble dette helt klart.  Engasjement, jordnært og ikke minst godt tilrettelagt for vår bedrift.  Fantastisk bra!

Lars Erik Svanholm, Svanholm Gravferd,
heldag med foredrag og workshop
Jægtvolden Fjordhotell, Nord-Trøndelag  23. sept 2017

Seminar på Latter

Takk for et energisk og inspirerende show og motivasjonsforedrag!  Wangerud byr på seg selv både med sang og underholdning samt deler sine tidligere erfaringer med oss. Dette har bidratt til økt refleksjon om hvordan vi alle kan ta ansvar for hvordan vi møter og håndterer hverdagens utfordringer. Foredraget var oppløftende, og vi er svært fornøyde med det!

 Irene Hallanger, Brusetkollen
personalseminar på Latter 1. sep 2017

Tom Wangerud krydrer med musikkinnslag

Tusen takk til Tom Wangerud for et inspirerende og motiverende foredrag. Jeg har utelukkende fått positive tilbakemeldinger og masse skryt fra deltakerne. Wangerud er enkel å samarbeide med, har treffende eksempler, godt humør og masse humor. Mine varmeste anbefalinger.

Ass. seksjonsleder Anje Jordal,
MFMR Helse-Bergen 21. aug 2017

«Tom trollbandt oss»

Tom trollbandt forsamlingen fra start til slutt. Han delte av sine egne opplevelser og trakk paralleller til en virkelighet som er gjenkjennelig for vår virksomhet. Han har en fremtoning som bidro til at han traff noe hos alle, uansett alder eller funksjon i virksomheten, og forsamlingen lot seg lett rive med i både allsang og oppgaver. Hans bruk av humor – uten å være klein – bidro til en løs og ledig atmosfære og forsterket budskapet. 

N.K.S. Grefsenlia AS
etter to foredrag, 4. og 6. aug 2017

Takk til deg for en fantastisk dag. Du kan virkelig engasjere, har utrolig energi, du traff oss veldig bra. Utrolig mange gode tilbakemeldinger fra personalet. Jeg anbefaler deg virkelig videre.

Turid Granheim, PPS Sør / Bergen kommune
etter samling med workshop for 75 pers 16. juni 2017

Motivasjonsforedrag med Tom Wangerud
Foredraget har blitt holdt i små og store samlinger over hele landet

Vi var veldig fornøyde. Flere av dine poeng passet så perfekt, at det virket som jeg hadde informert deg bedre i forkant enn hva jeg hadde. Foredraget var ekte, folkelig og uten floskler. Vi har hatt et mye bedre klima på jobben etterpå. En av våre litt kritiske medarbeidere uttalte følgende: «Er i utgangspunktet veldig skeptisk til slike seanser, men må si jeg ble positivt overrasket!».

Peggy Heie, Adm dir. NorSIS
samling med workshop 4. jan 2017 på Smakfulle Rom, Sørum

Vi var godt fornøyd med foredraget. Omtalen i etterkant i lærergruppa var entydig positiv, dette var et foredrag som ga oss speil til å kikke oss selv i kortene, et foredrag i en hyggelig, munter tone om et viktig tema for oss som skal slå sammen tre personalgrupper til en. Takk for innsatsen!

Jørgen Bo Gundersen
Rektor, Kongsvinger ungdomsskole, 2. mai 2018

Motivasjonsforedrag resulterte i Trivselsplakat

Takk for en eventyrlig fagdag. Du hadde et inspirerende og motiverende foredrag som traff den enkelte medarbeider godt. Du hadde fin kombinasjon i foredraget, med musikk, humor og alvor. Mange gode poenger som gir grunnlag for refleksjon og ettertanke. God workshop, der vi sammen med medarbeiderne fikk utarbeide vår trivselsplakat. Velferdskomiteen er nå i gang med å dekorere vårt Kontaktsenter med vår nye trivselsplakat. Takk for samarbeidet og en flott dag!!

Harald Lid, Avdelingsdirektør NKS Møre og Romsdal
heldagssamling med «Trivselsplakat» i Molde 22. mars 2017


Sjeldan at eg uppfordra får så mange positive tilbakemeldingar etter eit foredrag. Foredraget blei formidla med stor entusiasme og hadde ein god miks mellom musikalske innslag og fordrag. Personalet fekk mange eksempel som dei kunne kjenne seg igjen i og ta med seg vidare i sitt arbeid. Me gjekk derifrå og fekk lyst til å vere ei best mogleg utgave av oss sjølve.

Anne Marte Valaker,
Bikuben, Blokkajordet og Lilleaker barnehage
Bydel Ullern, Oslo kommune, 29. aug 2016

Tom Wangerud holdt et svært interessant motivasjonsforedrag om hvordan hver enkelt av oss har et ansvar for et godt miljø på arbeidsplassen. Han belyste temaet på en lett og inspirerende måte, som holdt publikums oppmerksomhet i 1 1/2 time. I tillegg holdt han siste innlegget på vårt to dagers seminar, ikke lett tidspunkt å bergta publikum, men det klarte han!

Else Marie Lingaas, Universitetet i Oslo,
Det matematisk-naturvitenskaplige fakultet, 22. juni 2016 

Løftet stemningen

Tusen takk for et flott foredrag og ditt musikalske innslag, som absolutt løftet stemningen og ga en flott start på dagen. Dette var vi alle enige om. Her er noen tilbakemeldinger fra deltakerne:
«En veldig viktig påminnelse, viktig budskap»,
«Veldig bra motivasjonsforedrag – bra med musikalske innslag og måten han klarte å involvere alle på»,
«Motiverende, rørende og en vekker ift temaene han snakket om. Bra blanding mellom humor og alvor».
«Fikk noen vekkere i forhold til bevisstgjøring for meg selv i hverdagen og holdninger»,
«Han var en livlig og engasjerende type»,
«Fint med musikalske innslag og at han hadde satt seg inn i hvem HDB er i forkant – han fikk oss til å tenke…»,
«Underholdende og kjempeflink», «Gøy med effekter og morsom powerpoint!»

Heidi Chauviere, faglig koordinator
Holmenkollen dagsenter og boliger, 27. mai 2016

Motivasjonsforedrag med Foredragsholder Tom Wangerud

Takk for en trivelig ettermiddag.  Det første som lå på jobbmobilen min i dag var: «Takk for i går.  Veldig bra opplegg».  «Utrolig lærerikt foredrag».  «Dette var kjekt,  vi kunne ikke ha fått et bedre foredrag». Lykke til videre!

Mvh Kjellaug Frøyen Eide
avdelingsleder Kleppestø Sykehjem, 11. mars 2016

Takk fra NAV

Hei Tom, og takk for sist!  Her er tilbakemeldinger etter foredraget ditt: «Han var veldig flink og engasjerende», «Foredraget gjorde at jeg ble mer bevisst på egen rolle i arbeidsmiljøet, og jeg fant sider hos meg selv som jeg skal jobbe med fremover», «Fantastisk morsom!», «Han kunne synge, og tekstene var veldig bra».  

Vi er kjempefornøyde med jobben du gjorde, og ditt motivasjonsforedrag ga absolutt energi til å gjøre en god jobb resten av dagen. Det kom mange kreative ideer etter gruppearbeidet. Du kan gjerne benytte meg som referanse ved behov.

Med vennlig hilsen
Ann Iren V. Fidgett, Leder NAV Sørum,  14.02.16

Tom Wangerud leverte på dagens TORSDAGSLUNSJ FOR NÆRINGSLIVET i regi av Byen Vår Kongsvinger og K+. Glade og fornøyde deltakere – over 100 i tallet – går videre i livet mot en eventyrlig hverdag.

Uno Arnesen, Byen Vår Kongsvinger 02.12.2015

Her er flere tilbakemeldinger fra andre tilhørere på «Torsdagslunsj for Næringslivet»:
«Ingen over – ingen ved siden… Du trollbandt ditt publikum på torsdagslunsj i dag (Elisabeth Haug)».  «Takk for et energigivende fyrverkeri av et motivasjonsforedrag (Heidi Sem Hexeberg, Hårfin)», «Utrolig Bra! (Jorunn Fiskerud, Adecco Norge AS)». «Tommel opp – dette var eventyrlig bra!! (Anneli Waaler, Guri Malla AS)»

Deltakere på Torsdaglunsj for Næringslivet

Lærerikt motivasjonsforedrag

«Et interessant og lærerikt foredrag om hvordan man blir mer bevisst på seg selv, samt aksepterer at vi er forskjellige. Tom Wangerud fremstår som kunnskapsrik, morsom og seriøs.  Takk for en flott kveld!  En av våre ansatte sa det slik: «En positiv opplevelse, spennende og morsomt. Det gikk opp et lys for meg i går.»

Hilsen Thomas Nedreberg
for Smestad og Priorveien barnehage, 25.11.2015


Tusen takk for flotte timer, som gikk altfor fort. Jeg er veldig fornøyd. Du flettet fint inn vår hverdag i foredraget. Du hadde gode eksempler som ansatte kjente seg igjen i og hadde et forhold til. Veldig mange har gitt gode tilbakemeldinger som: fantastisk, du var veldig flink til å synge, kjekt å få le, dette var veldig bra, dette gav meg innspill som jeg kan bruke hjemme og på jobb – og en medarbeider kom med et «ulvehyl» i morges :-).  

Håper dette varer videre og at vi klarer å bruke det vi har lært i hverdagen. Gleder meg til fortsettelsen, foredraget har gitt mange motivasjon, som jeg tror at vi komme til å ha utbytte av i miljøarbeidet på Strømsnes. En kollega sa: «Jeg tror Tom kunne snakket om hva som helst og det hadde ikke blitt kjedelig, han var så engasjerende i alt han sa, og det var ikke ett minutt som var kjedelig»

Vennlig hilsen Anette Clausen Færestrand,
Fagavdeling Helse og omsorgm, Avdelingsleder Strømsnes, 11.11.2015


Udelt positive tilbakemeldinger

«Tilbakemeldingene har vært udelt positive og folket synes det var et morsomt, lærerikt og noe annerledes motivasjonsforedrag. Du leverte over forventning. Jeg likte godt at du blandet inn din tidligere erfaring med gode eksempler – og ikke minst brøt opp med sang og musikk. Dette var noe som gikk hjem hos folk. Skal jeg fremheve noe jeg likte spesielt godt, var det at du var meget godt forberedt. Alle navn og uttrykk som vi bruker satt som et skudd uten nøling, og det gir en følelse av oppriktighet og ekthet».

Pål Bristol, IKT-avdelingen
Jernbaneverket, 15.10.2015

Vi må begynne med oss selv

«Hei. Vil bare nytte anledningen til å gi deg en kompliment og takke masse for ditt foredrag. Tilbakemeldinger til meg var at alle syntes dette var underholdende og spennende, samtidig som de også innser det ansvar som påhviler den enkelte for egen trivsel og helse på arbeidsplassen (og hjemme). Hvis alle begynner med seg selv – i stedet for å fokusere på å endre alle andre – vil hverdagsgleden komme helt av seg selv.

Dessverre er vi ikke supermennesker så det er et kontinuerlig behov for å bli minnet på dette. Som du sier er det fullt mulig å legge inn en setning eller to i eget hode som kan hjelpe en med å huske dette i hverdagen. Du skal ikke se bort fra at du kan bli invitert hit igjen for å hjelpe oss videre med dette. Flere ledere/verneombud har allerede tatt kontakt i forhold til hvordan de kan få til en happening med deg og sine egne ansatte».

Jan Ohm Kyvik, Seniorrådgiver HR- administrasjonsenheten
Bydel Ullern, Oslo kommune,  24.09.15

«Takk for innsatsen i forbindelse med våre kursdager i Spania. Tilbakemeldingene fra personalet er helt supre, alle jeg snakker med er kjempefornøyde. Foredraget ga oss akkurat det vi ønsket, med stor nytteverdi for oss. Deltakerne syntes det var artig å høre på deg, og kjente seg godt igjen i mange av situasjonsbeskrivelsene. Alt i alt var alle veldig fornøyd og de likte godt det du leverte.»

Liv Hege Olsen, Stiftelsen Betanien Bergen, 23.09.15

Vi booket fire produkter

«Tusen takk for et morsomt, inspirerende og humørfylt motivasjonsforedrag (begge foredragene var det), et fantastisk show under middagen og et gøyalt og engasjerende PartyQuiz show. Har fått veldig mange hyggelige og fine tilbakemeldinger. Jeg har aldri sett en så glad og fornøyd gjeng på samlingene vi har hatt tidligere. Alle er kjempefornøyde! Dere var profesjonelle!»

Anne Kersti Mo, Koordinator NSB Materiell 28.08.2015
(foredraget «En Eventyrlig Hverdag»,
Syngende Servitører, PartyQuiz Show og «Tid for Tomgang»)

«Takk for sist, dette var vellykket. Noen tilbakemeldinger var: «Her kjente jeg meg igjen», «Han fikk med seg alle», «Viktig tema, skulle ønske flere ansatte var med» og «Dette må vi ta med oss i hverdagen». I det store og det hele var de ansatte veldig fornøyd, og 22 medarbeidere på lønningspils etterpå var ikke dårlig!»

Grete Børke, daglig leder
Paulus Sykehjem for Attendo Norge AS

«Et inspirerende foredrag som en kjente seg igjen i og gav en lyst til å bli en bedre utgave av seg selv! Fremført på en fengende og engasjerende måte! Tom er flink til å få med seg folk og sangene har treffende tekster. Kan anbefales for alle! Flere kolleger gikk bort til Tom og takket når de gikk.»

Ellen Backer
Human Resources and Organisation Manager
Moss Maritime AS

«Tom leverte et meget bra foredrag med «En eventyrlig hverdag». Det traff «spikeren på hodet» opp til flere ganger i løpet av de to timene vi hadde han til disposisjon, de fleste fikk noe å tenke på. Tilbakemeldingene fra salen har vært fantastisk bra, et motivasjonsforedrag som mange kjente seg igjen i. Han skapte stort engasjement i salen med topp formidlingsevne og innslag av musikk.»

Mvh Cecilie og Hege JJ, Santander Consumer Bank AS

Mye smil og latter

«Jeg kan trygt si vi fikk det vi søkte etter for personalseminaret vårt. Med ditt vinnende vesen, variasjon i framføringen, drama, sang og fortellinger – fengslet du forsamlingen. Det ble mye smil og latter. Du skapte entusiasme, lokket fram kreativitet og fikk forsamlingen med deg i tankerekkene dine. Som arbeidssted fikk vi med oss en fin felles opplevelse. Enda viktigere for oss er at vi laget «trivselsplakaten» som vi har med oss videre i arbeidet for å lage vår egen EVENTYRLIGE HVERDAG. Med små enkle grep har vi en huskeliste for hvordan vi skal spre glede, trygghet og engasjement til hverandre. Lykke til videre med gledesspredningen din!»

Med vennlig hilsen Hanne K. Didriksen
rektor, Midt-Østerdal videregående skole

Innertier! Ditt foredrag var en stor suksess, vi har fått veldig mange gode tilbakemeldinger. Det har vært en glede å samarbeide med deg, og på vegne av styret vil jeg gjerne takke for ditt bidrag.

Mvh, Katrine Fjeldhus, Sweco

Et forrykende motivasjonsforedrag, som på 1 time klarte og formidle viktige elementer for å sikre et godt og utviklende arbeidsmiljø på en engasjerende og gjenkjennbar måte. For oss var dette perfekt!

Camilla, NAV Forvaltning Østfold

Takk for et fantastisk underholdende og inspirerende motivasjonsforedag i anledning VO-dagen på Karenslyst. Dette var gull, […] en flott start til å hjelpe oss å gjøre hver dag på jobb til en fest.

Med vennlig hilsen André Kruse,
avd.leder kasse, Meny Bogstadveien

Tre timers økte med gruppeoppgaver

Vil takke for en meget god, fornøyelig og inspirerende 3 timers motivasjonsforedrag med gruppeoppgaver sammen med deg på torsdag. Perfekt for oss.

Med vennlig hilsen, Tom Espen Eide,
Adm. dir, ICA Eiendom Norge AS

Takker for et meget godt og inspirerende motivasjonsforedrag med et tydelig og reflektert budskap!

Med vennlig hilsen Uno Frivoll, Eiendomssjef, Kongsvinger kommune

Takk for sist og inspirerende foredrag. Å få 11 slitne møtedeltagere og anleggsfolk til å ule i kor etter en lang møtedag skal du ha skryt for. Du skal ikke se bort ifra at vi vil etterspørre dine tjenester også en annen gang.

Odd Inge Aaheim, HMS/KS leder, Veidekke Entreprenør AS

Takk for inspirerende motivasjonsforedrag. Jeg har snakket med de fleste, og alle har vært positive! Kokkene startet dagen med et ulvehyl  ;-).  Det var mye som passet til vår gruppe, så nå har vi en tråd å jobbe videre med. Takk igjen for en inspirerende time.

Mvh Julie Skilbred,
daglig leder GLADengen Drift AS i Reitangruppen

«Takk for sist på Nittedal Torvindustri AS’ motivasjonsseminar på Opaker Gård 15. februar. Vi har satt stor pris på samarbeidet med deg før seminaret, og du har til fulle innfridd våre forventninger som seminarleder. Etter motivasjonsseminaret har vi hatt en gjennomgang med alle medarbeiderne, og den samlede vurderingen er høyst positiv.»

Birgit Ording, Adm. dir., Nittedal Torvindustri A.S

Her er noen forslag til konferansesteder hvor det er fint å kjøre motivasjonsforedrag: Vinger Hotell & Spa, Kongsvinger FestningOpaker Gård og Maarud Gaard.