Foredrag for planleggingsdag på skolen

Foredrag for planleggingsdag på skolen ved Tom Wangerud
Tom Wangerud har tilpasset en versjon av «En eventyrlig Hverdag» for bruk som foredrag på planleggingsdag for skolen. Han inspirerer kollegene til å tenke positivt! (Foto: Mona Nordøy)

FOREDRAG for planleggingsdag.

Gjør kollegene mer bevisste på hvordan de snakker med hverandre. Bidrar vi til å løfte hverandre (og arbeidsgleden) opp, eller drar vi hverandre ubevisst ned i møter og samtaler? Tom Wangerud gir et  inspirerende, skreddersydd foredrag for planleggingsdag på skolen, som minner om at hver og en har et ansvar for hvordan vi har det sammen på jobb!

Dette er en skoletilpasset variant av det populære motivasjonsforedraget «En eventyrlig hverdag». Løsningen er tilpasset for bruk under planleggingsdag på skolen, med den sammensetningen av personale og utfordringer man har i et skolemiljø. 

Økt selvinnsikt gir bedre arbeidmiljø

Spiller vi på samme lag?   Jobber vi for elevenes beste?  Er det tendenser til å fokusere mer på irritasjoner og frustrasjoner enn på hva som skal til for at vi har så gode dager som mulig sammen på jobb?  Kanskje det til og med finnes ubevisste spor av «sutrekultur» hos dere?  Tom Wangerud «skrur på lyset» ved å gi lettfattelige, men tankevekkende eksempler på hvordan vi alle trår feil fra tid til annen. MEN – at vi kan hjelpe hverandre å ha «mer eventyrlige hverdager» ved at hver og én tar er mer bevisst på hva som kommer ut når han/hun åpner munnen. Eller i det minste hvordan det kommer ut!

Foredrag for planleggingsdag er morsomt illustrert
Tom Wangeruds foredrag for planleggingsdag er morsomt illustrert, og med hvert eksempel følger en god historie som alle kan kjenne seg igjen i (Illustrasjoner: Depositphotos)

«En eventyrlig hverdag» for planleggingsdag

Tom Wangerud har holdt motivasjonsforedraget «En eventyrlig hverdag» over 300 ganger gjennom 15 år.  Mange av oppdragene har vært i foredrag for planleggingsdag på skoler, barnehager og institusjoner.  Foredragsholderen er dessuten gift med rektor på en stor videregående skole med 120 ansatte og 600 elever. Så her har det vært mange skolerelaterte samtaler om utvikling, arbeidsmiljø og samarbeidsklima rundt middagsbordet i 20 år!

Foredrag for planlegginsdag krydres med musikk av Tom Wangerud
Tom Wangerud tar gjerne med seg gitaren ved et foredrag for planleggingsdag for skolen (Foto: Mona Nordøy)

Krydrer med musikalske innslag

Et foredrag for planleggingsdag må gjerne også være underholdende. Tom Wangerud er også musiker, og stiller gjerne med gitar og «myker opp» stemningen med 2–3 fengende og relevante sanginnslag!

Kun foredrag eller gruppearbeid og workshop?

Til en utviklingsdag eller planleggingsdag for skolen kan dere velge om dere vil la foredragsholderen komme inn med et inspirerende motivasjonsforedrag, eller om dere også vil la ham utvide med et gruppearbeid som strekker seg over flere timer.

Velger dere gruppearbeid, coacher foredragsholderen dere gjennom en prosess for å definere skolens «Trivselsplakat».  Dere ledes gjennom en hyggelig prosess for å sette ord på hva hver og en skal være bevisst på i hverdagen, slik at vi kontinuerlig bidrar til at skolen er et godt sted å jobbe på.  Dette resulterer i en positivt ladet «hustavle» med huskeregler for hverdagene framover.

 

Varighet

Velger dere foredraget «En eventyrlig hverdag – for skole», får dere et foredrag på 1,5 time (kan utvides til 2 t med en liten pause).  Velger dere foredrag med gruppearbeid «Trivselsplakaten», fyller seansen 3-6 timer etter nærmere avtale.

Foredragsvarianten kan fungere fint som en kickstart på en planleggingsdag for skolen – da åpnes sansene for samarbeid i planleggingsprosessen – eller som en inspirerende avslutning.  Velger du den siste varianten, sikrer du at planleggingsdagen avsluttes med et positivt, lite «fyrverkeri» til slutt. Dere velger!

Dersom smitteverntiltakene ikke åpner for at vi kan samles, kan foredraget leveres online på Teams – til hver enkelt, eller på storskjerm i auditorium/grupperom.

Be om pris på foredrag for planleggingsdag

Be om uforpliktende tilbud ved å fylle inn det lille skjemaet her. Husk å presisere at du spør etter foredrag for planleggingsdag.

Gode referanser

Skarnes videregående skole, Øvrebyen videregående skole, Austevoll Vgs, Midt-Østerdal videregående skole, Ekeberg skole (Oslo), Bakke Skole (Kløfta), Kongsvinger Ungdomsskole, Solør videregående skole og Nardo Skole er noen av de som har benyttet Tom som foredragsholder på planleggingsdag for skolen.   Nedenfor finner du utvalgte tilbakemeldinger, men dersom du vil lese hele den kjempelange listen med tilbakemeldinger, finner du den nederst under omtalen av motivasjonsforedraget En eventyrlig hverdag her.

Noen tilbakemelding fra skoler o.l.

Tusen takk for et flott foredrag. For et engasjement, for en varme, for en utstråling, for en humor og for noen virkelighetsnære eksempler – dette var forrykende og lærerikt!

Elisabeth Holmvik,1. nov 2021
Utdanningsforbundet Alstahaug/Sandnessjøen Vgs

«Jeg kan trygt si vi fikk det vi søkte etter for personalseminaret vårt. Med ditt vinnende vesen, variasjon i framføringen, drama, sang og fortellinger – fengslet du forsamlingen. Det ble mye smil og latter. Du skapte entusiasme, lokket fram kreativitet og fikk forsamlingen med deg i tankerekkene dine. Som arbeidssted fikk vi med oss en fin felles opplevelse. Enda viktigere for oss er at vi laget «trivselsplakaten» som vi har med oss videre i arbeidet for å lage vår egen EVENTYRLIGE HVERDAG. Med små enkle grep har vi en huskeliste for hvordan vi skal spre glede, trygghet og engasjement til hverandre. Lykke til videre med gledesspredningen din!»

Med vennlig hilsen Hanne K. Didriksen
rektor, Midt-Østerdal videregående skole

Vi var godt fornøyd med foredraget. Omtalen i etterkant i lærergruppa var entydig positiv, dette var et foredrag som ga oss speil til å kikke oss selv i kortene, et foredrag i en hyggelig, munter tone om et viktig tema for oss som skal slå sammen tre personalgrupper til en. Takk for innsatsen!

Jørgen Bo Gundersen
Rektor, Kongsvinger ungdomsskole, 2. mai 2018

 

Takk for i går! Her er et par av tilbakemeldingene vi fikk etter vår online adm-dag med over 100 deltakere:
«Foredraget var engasjerande, og haldt på intressa gjennom heile seansen. Sjølv om det var digitalt foredrag, var du likevel flink til å få oss til å føle at me var «i konferansesalen» i måten du aktiverte oss undervegs (tankeoverføring osv)».  «Dette er den beste adm.dagen me har hatt. I ein travel kvardag ville mange ha logga seg av dersom dette ikkje hadde engasjert!»

Kirsti Nordstrand, Medisinsk fakultet
Universitetet i Bergen, 26. okt 2020

Sjeldan at eg uppfordra får så mange positive tilbakemeldingar etter eit foredrag. Foredraget blei formidla med stor entusiasme og hadde ein god miks mellom musikalske innslag og fordrag. Personalet fekk mange eksempel som dei kunne kjenne seg igjen i og ta med seg vidare i sitt arbeid. Me gjekk derifrå og fekk lyst til å vere ei best mogleg utgave av oss sjølve.

Anne Marte Valaker,
Bikuben, Blokkajordet og Lilleaker barnehage
Bydel Ullern, Oslo kommune, 29. aug 2016

Tom Wangerud holdt et svært interessant motivasjonsforedrag om hvordan hver enkelt av oss har et ansvar for et godt miljø på arbeidsplassen. Han belyste temaet på en lett og inspirerende måte, som holdt publikums oppmerksomhet i 1 1/2 time. I tillegg holdt han siste innlegget på vårt to dagers seminar, ikke lett tidspunkt å bergta publikum, men det klarte han!

Else Marie Lingaas, Universitetet i Oslo,
Det matematisk-naturvitenskaplige fakultet, 22. juni 2016

Les mer flere tilbakemeldinger her.