Opacha-indianernes teambygging


TEAMBYGGING MED KANO OG BLINKSKYTING: Opacha-indianerne i Teambyggings-skogen har overlevd takket være samarbeidsvilje, positive holdninger og gode høvdinger.  Bli med på et halvdagsprogram med kanoaktivitet, skiskyting og andre morsomme samarbeidsøvelser. Nå er dere invitert til å lære av Opachatta-stammens hemmeligheter!

Ved leirplassen bak hotellet møtes vi av trommer og en høytidelig åpnings-seremoni. Gruppen deles inn i fire lag, som må velge sin høvding.

Lagene får utdelt redskaper og en oppgave som krever planlegging og samarbeid.  Ved hjelp av øks og tau bygge en bærekraftig båre på tilmålt tid.  Høvdingen velger rett person til rett oppgave. Når tiden er ute, er det klart for stafett.  Vi skal bære en kollega på båren raskest mulig gjennom ei løype. Her vinner man med tydelig ledelse!

Spennende kanokonkurranse
Kanokonkurransen får adrenalinpumpa i gang.

Før neste øvelse bytter vi høvding. Fire kanoer ligger klare i vannkanten. Lagene skal frakte båren og alle deltakerne over den lunefulle Møtstrømselva – men aldri med mer enn tre i kanoen!  Her er det klart for mer action.

Vel i havn får en tredje deltaker prøve seg som høvding – nå som kaptein for SKISKYTTERLAGET!  Med luftgevær og miniski på gress(!) kommer konkurranseinnstinktene til å tennes for fullt. Dette er moro!!

Til slutt samles vi på leirplassen for evaluering av stammens samarbeid og ledelseserfaringer – ledet av stammens erfarne vismenn. Seremonien nytes gjerne til et glass ildvann, fredspipe eller bare en kald øl, om dere ønsker det.

Samarbeid, ledelse og en løsningsorientert holdning er veien til seier.

Seremonien avrundes med et musikalsk rituale hvor alle må vise at de er en del av den samme (ulve)flokken. Medisinmannen har gitar, og instruerer:  Med hevet hode skal alle ule alle mot månen i Stammekultursangen – og erklære at vi er EN FLOKK, som jakter på det samme byttet: nemlig firmaets – unnskyld; stammens – felles mål!

Programmet er beregnet for en halvdagsaktivitet, for eksempel mellom lunsj og middag.   Vi tilpasser valg av aktiviteter etter størrelsen på gruppa og bedriftens behov og interesser. Kan gjennomføres med 10-100 deltakere. Vi kommer med egne kanoer.

Medisinmannen utfordrer deltakerne til å visualisere bedriftens kommende suksess,